søndag den 31. marts 2013

"Hestesokker" (Sokker i spiral-rib)

Her er opskriften på de sokker, vi bruger i gummistøvlerne om vinteren.


Den specielle snoede rib giver en utrolig elastisk sok og passer mange størrelser. Jo større fod man har jo kortere bliver sokken naturligvis. Der er ikke forskel på for og bag, så sokkerne slides hele vejen rundt og holder derfor længere end sokker, der altid trædes samme sted på hælen og i tåen.

På billedet herunder til venstre ses sokkerne på en voksen og et barn på 10 år. Det er samme størrelse sok på en fod str. 36 og en  fod str. 44.


Strømperne strikkes på strømpepinde nummer 4½ og garnet er Svarta Fårets Raggsockgarn.

Slå 36 m op, fordelt på fire pinde. Strik 2 r, 2 vr. På 2. omgang og alle efterfølgende lige omg, ligger ret over ret og vrang over vrang. På 3. omg forskydes mønsteret en m og bliver til 1 r, 2 vr, 1 r. På 5. omg skydes mønstret igen og bliver til 2 vr, 2 r. Sådan fortsættes til den ønskede længde opnås.
Tåen strikkes i glatstrik og der tages 1 m ind på hver p på hver anden omg, til der er 12 m tilbage. Luk af og sy hullet sammen.

Størrelsen på sokken kan nemt ændres ved at slå 4m færre eller flere op og strikke sokken længere eller kortere. Til børn er 2 nøgler fint, til voksne bruges 3 nøgler til et par.

Sokkerne kan strikkes så spiralribben går hver sin vej.
Her er mønstret med spiraler til både højre og venstre.


                                      _____________________________________________


Sokken kan også strikkes nedefra og det er ganske smart, hvis man vil have så lang en sok, som muligt af et enkelt ngl garn...!

Slå 12 m op.

Se evt. smart opslagning her: http://knitty.com/ISSUEspring06/FEATmagiccaston.html

Strik ret rundt og tag 1m ud på hver anden p, til der er 36 m ialt. Skift til det snoede ribmønster og strik til du løber tør for garn.
Luk løst af. Se evt her : http://www.youtube.com/watch?v=53Mtbkyf5CQ

Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails. Læg også hjertens-gerne en kommentar.

2 kommentarer :

  1. En super god opskrift

    SvarSlet
  2. De ser spændende ud og skal prøves 👍 dit maske antal er det , det samme til børn og voksne ?
    Mvh
    Anette

    SvarSlet