onsdag den 3. september 2014

Hindbærkage med kokosmarengs



















Dej:     140 g smør/margarine (evt Naturli' Smørbar Blok = Vegan Block)

225 g hvedemel (glutenfri alternativ: 70 gr boghvedemel, 60 gr majsmel, 95 gr rismel)

250 g sukker
4 æggeblommer
2 små tsk. bagepulver

Fyld:    200-300 g bagefast hindbærmarmelade

Marengs:    4 æggehvider
                   200 g sukker
                   150 g kokosmel
                   2 spsk. Kakao
                   eventuelt 100 g hakket chokolade  

Pisk smør, sukker og æggeblommer godt sammen. Rør mel og bagepulver i, og saml dejen. Tryk den ud i en lille bradepande, ca. 25 x 35 cm, beklædt med bagepapir. Det er vigtigt, at dejen kommer lidt op ad kanten, så marmeladen ikke løber ud. Fordel hindbærmarmeladen ovenpå.
Pisk æggehviderne halvstive. Kom sukkeret i, og pisk dem helt stive. Vend kokosmel, kakao og chokolade i. Bred marengsen ud over kagen. Bag den på midterste ovnrille ved 160° i ca. 45 minutter. Lad den blive kold i bradepanden, gerne til næste dag.

Hindbærmarmeladen skal være bagefast.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar