onsdag den 12. november 2014

Pumpkin pie























Mangler du andre græskar-idéer, så se her. Der er idéer til at skære fine motiver i græskar, men også idéer til mad og kage med græskar.

Tærtedej af:

350 gram mel (Glutenfrit alternativ: 100 gr boghvedemel, 75 gr majsmel, 125 gr rismel)
80 gr sukker
1 knsp salt
175 gr smør/laktosefri margarine
2 æg

Samles til en mørdej og trykkes ud i formen (ca. 27 cm i diameter)

Dejen kan evt rulles ud med kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, eller læg dejen i formen, et stykke film over og tryk så dejen ud og op ad kanten.



Bag dejen i 15 minutter ved 180 grader.

Fyld:
½ kg kogt og godt afdryppet græskar
3 æg
250 gr brun farin
1 tsk ingefær
½ tsk revet muskatnød
4 tsk kanel
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
1 spsk maizenamel
1 dl mælk (skal det være laktosefrit, så brug vand/mandelmælk)



Fyldet blendes sammen og hældes over den forbagte dej.



Tærten bages 30-40 minutter ved 180 grader og 10-15 minutter ved 225 grader.



Hvis man bryder sig om det, kan man hælde en pose pekannødder over dejen, inden fyldet hældes på.




 Smager bedst kold, som den er, men en klat flødeskum kan man jo altid spise...!

Ingen kommentarer :

Send en kommentar