torsdag den 18. december 2014

Glutenfri brunkager



½ dl vand
1½ tsk potaske
250 gram smør/mælkefri margarine f eks Vegan Blok
200 gram sirup
200 gram sukker
200 gram kartoffelmel
325 gram majsmel
150 gram let-hakkede mandler
1 pose brunkagekrydderi (eller endnu bedre 1 tsk kanel, 1 tsk ingefær, ½ tsk nelliker og reven skal af 1 øko-citron)

Potasken opløses i vandet. Smør, sirup og sukker varmes i en gryde til kogepunktet. Den opløste potaske røres i og massen stilles til afkøling. Når massen er lunken blandes de øvrige ingredienser i, og dejen røres grundigt sammen. Lad den stå, indtil den er kold nok til at den kan holde faconen. 
Dejen trilles i stænger - det kan med fordel gøres i bagepapir. Vær opmærksom på, at kagerne flyder lidt ud, så rullerne skal ikke være for tykke. Stængerne stilles koldt et døgns tid eller flere.

Dejen skæres i tynde skiver og bages 6-10 min. ved 170 grader (varmluft). Pas på at kagerne ikke bliver for brune.






Ingen kommentarer :

Send en kommentar