fredag den 5. december 2014

Kagehuse


En helt særlig jule-landsby med egen landingsbane til jetfly på Torvet ;-) Vi har ryddet en hylde i reolen og dækket den med vat, inden husene flyttede ind. Der hænger en lyskæde over, så det bliver meget stemningsfuldt, når mørket falder på.

2 dl lys sirup
4 dl sukker

smeltes

250 gram margarine
2½ spsk kanel
2 spsk kardemomme
1 spsk nelliker
½ spsk ingefær

røres i sukkermassen.

1½ tsk potaske blandes i 1½ dl vand. Blandingen røres i dejen.

Til sidst røres
14 dl mel i lidt efter lidt

Dejen skal røres grundigt sammen og lægges i køleskabet, gerne i et par dage. Imens kan man tegne sine huse op på ternet papir og bagefter klippe dem ud i pap, så man har skabeloner at skære dejen efter.

Dejen rulles ud ca. 3 mm. tykt, og der skæres bygge-elementer til kagehusene.

Kagedelene bages ved 175 grader i 8-16 minutter alt efter størrelse. Hold godt øje med ovnen...!

Når delene er bagt og kølet ned, limes de sammen med smeltet sukker. Smelt sukker på panden, træk den fra varmen og sæt en grydeske under, så sukkeret løber sammen i den ene side af panden.

DEN HER DEL AF KAGEHUS-BYGGERIET SKAL FORETAGES AF EN VOKSEN, DA SUKKERET BRÆNDER VOLDSOMT, HVIS MAN FÅR DET PÅ FINGRENE...

Når husene er samlet kan de pyntes med glasur rørt af flormelis og vand. Put det i en frysepose og prik et lille hul med en nål, så kan den bruges som sprøjtepose.

Kagehusene kan evt. pyntes med Smarties eller anden slik.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar