lørdag den 30. januar 2016

Græskarkernestykker

16-20 stk

1 l koldt vand
50 gr gær
40 gr honning
2 tsk salt
40 gr fiberHUSK (gul pakke)
140 gr majsmel
240 gr rismel, gerne fuldkorn
340 gr boghvedemel
2 dl græskarkerner

Opløs gæren i vandet. Hæld resten i og pisk grundigt til dejen er jævn.



Hæld rismel eller boghvedemel på bordet. Eller på bagepapir på bagepladen, så sparer du rengøringen af bordet ;-) Del dejen  i to og form dem ca 10 x 40 cm. Det passer cirka, hvis du trækker dejen ud diagonalt på bagepladerne. Hold fingrene melede hele tiden, så dejen ikke klæber. Skær dejen over i stykker på skrå. Se billedet.














Fordel stykkerne på 2 bageplader og lad dem hæve 1-2 timer. Bag dem i 20 minutter ved 225 grader.



Hvis du nøjes med 15 gram gær, kan du fint langtidshæve stykkerne i køleskabet eller et andet svalt sted.

Jeg bruger også denne dej til pølsebrød, det fungerer fint ;-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar