tirsdag den 13. september 2016

Kanelkylling med æblejuicesauce


 ¨
Med rissalat er portionen stor nok til aftensmad og madpakker til 4. Gem brystkød til madpakken ;-)




















En hel kylling. Den skal renses godt indeni og skæres igennem i ryggen, så den kan vrides op og ligge helt fladt med dens inderside nedad og kødsiden opad ;-)

Sauce:
8 dl god æblejuice
2 tsk gurkemeje (kan være frisk, hvis du er ok med gule fingre et par dage)
2 kanelstænger
2 spsk spidskommen (gerne hele)
ca 2 spsk revet frisk ingefær
Saften af en halv citron og evt også citronskallen revet
4 spsk rørsukker
Salt

1 dl rom

Alle ingredienserne  til saucen på nær rommen koges sammen og ind til ca det halve. Hæld så rommen i.

400 gram græskar og
200 gram gulerødder skæres i grove tern og hældes i en bradepande. Læg den hele kylling over og hæld saucen over. Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i ca 45 minutter. Husk at dryppe saucen over kyllingen nogle gange undervejs. Pas på kyllingen ikke bliver ALT for sort.

En flok jordskokker eller persillerødder kan erstatte græskar og gulerødder.



Server ris-salat med stegte abrikoser til.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar