lørdag den 21. oktober 2017

Græskar 2017

Så er det tid til græskar igen. Der skal sættes god tid af og det gode værkstøj skal findes frem, for at opnå et tilfredsstillende resultat. Men det er sjovt og hyggeligt, så smøg ærmerne op og skær et fint græskar, bag brød og muffins af græskarkødet og nyd at det er blevet tid til at hygge indenfor.

Allerførst skal "låget" skæres af, så kernerne kan tages ud. Så skal frugtkødet ud og det synes jeg er nemmest med en god is-kugle-ske.


Her ses toppen i lys og i mørke.



Jeg finder gerne billeder på nettet, forstørrer dem, så de passer og bruger dem til at tegne en skitse på græskarret med sprit-tusch.



Til at uskære motivet bruger jeg et sæt med linoleumsknive. Det fungerer superfint, når bare man ikke bruger for mange kræfter.

 

Undervejs kan man tage græskaret med ind i et mørkt rum og sætte et fyrfadslys i,  så man kan fornemme om man har skåret dybt nok til at se effekten. Når man er tilfreds med udskæringen, kan de sidste tusch-streger fjernes med sprit.

Husk også at lave et hul nederst bagpå, så evt regnvand kan løbe ud - det forlænger holdbarheden :-)

Lad græskarret stå så længe det kan holde og husk at tænde det når du er hjemme om aftenen.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar