lørdag den 4. november 2017

Spinattærte






Denne tærte rækker til 4

1 dl olivenolie
1 æg
2½ dl kikærtemel
2½ dl havremel eller havregryn eller blendede havregryn
½ dl vand
1 tsk salt



Saml dejen og lad den hvile på køl i en times tid. Tryk dejen ud i formen med melede fingre. Forbag i ovnen i 15 min ved 225 grader.

Jeg laver den dobbeltportion, hvis der skal være til madpakker dagen efter.



4 fed hvidløg
2 løg
lidt revet muscatnød
600 gr hel spinat (gerne fra frost)
4 æg
salt

Klar løg og hvidløg i lidt olie i en gryde og hæld spinaten ved. Krydr med salt og muscatnød. Lad det meste af væden koge bort. Køl ned og rør æggene i.

Hæld fyldet i tærtebunde, drys eventuelt med pinjekerner og bag videre ca 20 minutter.



Server gerne tærten med en grøn salat med en olie/eddike-dressing.



Tærten er lækker i madpakken, så lav endelig en dobbeltportion :-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar