onsdag den 28. maj 2014

Jordbær-, rabarber- og hyldeblomstmarmelade

Smagen af en sommerdrøm ;-)



ca. 3 glas færdig marmelade

500 gram jordbær
400 gram rabarber
6-8 klaser hyldeblomster
Kornene fra 1 stang vanilje, eller 1 tsk vaniljepulver
350 gram sukker (og måske lidt mere, når du smager det til)

3 tsk. geleringspulver og et par skefulde sukker



Jordbær, rabarber, hyld, sukker og vanilje koges langsomt op og småkoger i ca 10 minutter.

Hvis du har puttet hele klasen af hyldeblomster i, skal du tage stilkene op nu og masse væden fra. Det ser smukt ud med de hvide blomster i den røde marmelade.

Bland geleringsmiddel og sukker og rør det i. Kog endnu 2 minutter og hæld på skoldede glas.

Vil du gemme smagen af sommer helt til vinter, er det en god ide, at bruge Atamon.



Ideen om at putte hyldeblomst, jordbær, rabarber og vanilje i en flaske snaps eller vodka er mig ikke fjern. Det må prøves ved lejlighed :-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar