lørdag den 7. september 2024

Æblemos

Når det bliver sensommer og efterår, og der er masser af nedfaldsæbler i kurve og spande på villavejene, så koger jeg æblemos. Ikke noget fis og ballade, bare en smule vand og masser af æbler i gryden, til konsistensen er passende. Du bestemmer selv, om der skal være lidt at tygge i ;-) Hvis det skal være rigtig godt, så halvér en stang vanilje på langs, og kog den med.

Jeg steriliserer små marmeladeglas i kogende vand, hælder den varme mos i og skruer låget på. Det kan holde sig en del dage i køleskabet, og så er der små glas med lykke til morgenmad, mellemmåltid, madpakke eller dessert. Har du adgang til friske bær, så top gerne mosen med brombær eller efterårshindbær, lige inden du spiser det. Ellers gør en klat fløde eller paradisæble-gelé underværker, og det gør et par skefulde granola også :)


Ingen kommentarer :

Send en kommentar