lørdag den 13. februar 2016

Lynhurtige bønner på panden

Jeg har i den seneste tid eksperimenteret lidt med forskellige former for kidneybønner på panden. Målet var at lave en form for fastfood, der er forholdsvis sund og så nem at lave, at man ikke kan komme på nogen undskyldning for at lade være ;-)
I opskrifterne har jeg brugt kidneybønner på dåse, fordi det matcher konceptet "nemt og hurtigt", men hvis man udbløder og koger bønnerne på forhånd eller har kogte bønner liggende i fryseren, duer det formentlig lige så godt.

Billedet her er fra første forsøg:
Finthakkede løg klares på en pande. Tilsæt stødt koriander og spidskommen samt tomatpuré og til sidst kidneybønnerne. Svits til bønnerne er gennemvarme - de må gerne sprække - og smag til med salt.

Her er bønnefyldet serveret i tacoskaller med iceberg og guacamole (avocado blendet med salt og hvidløg).
De næste billeder viser resultatet af samme opskrift som ovenfor, denne gang som frokost. Jeg havde det med i en madpakke, hvor hver "del" var i sin egen bøtte. Har man mulighed for at varme det op, kan man gøre det, men det er ikke nødvendigt - det smager udemærket uopvarmet.

Tacoskallerne var svære at håndtere, så jeg ville have spist det med nachos til i stedet, men faldt så over disse tortilla rolls fra Rema1000, som er krydrede og passer rigtig godt til.

Mine avocadoer var godt modne, så denne gang brugte jeg blot en gaffel til at mose dem med.


Billedet her viser et andet "eksperiment":
Løg klaret på panden og dernæst tilsat kidneybønner og salsasauce (købt). Om salsaen skal være mild, medium eller stærk afhænger af smag og behag :-)

Denne version er også god til frokost og kan sagtens spises uden at blive varmet op.

Her er et par billeder mere af bønner og løg i salsasauce serveret med blandet salat 
og tortilla rolls.
Grundidéen var at svitse kidneybønner på panden med smagsgivere, og har man ikke lyst til spidskommen og koriander eller salsasauce kan man prøve sig frem med noget andet.
Jeg synes, at guacamole og salat samt en form for sprødhed i form af tacoskaller, nachos eller tortilla rolls passer godt til, men også tilbehøret kan varieres efter smag og behag, så det er bare med at prøve sig frem :-)

Hvis du finder på andre variationer, så smid gerne en kommentar og fortæl hvad du gjorde, og om det blev godt :-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar