søndag den 31. marts 2013

Bûche de nöel





Ja, en fransk juletradition står der, og det passer, men her hos os har det ofte været desserten nytårsaften. Bûche de noël betyder jule-træstamme og grenen pyntes derfor med ting fra skoven: blade, blomster, svampe og små insekter.




50 gr. mel
50 gr. maizena
2 tsk. bagepulver
4 æg
120 gr. sukker
2 tsk. vanillesukker





Pisk æggeblommer og sukker. Hæld de tørre ingredienser i. Vend stift piskede hvider i. Smør bagepapiret og fordel dejen derpå. Bages 8- 10 minutter ved 200 grader og rulles til en roulade med bagepapiret, mens den stadig er varm.

Lav creme af 1 dåse kastanjecreme (4/4)
200 gr. smeltet chokolade (vi foretrækker Marabou 70 %)
2 spsk. mælk

Når kagen er kølet af, rulles den forsigtigt ud igen, bagepapiret fjernes og halvdelen af chokoladecremen smøres på. Rul rouladen stramt og rul den ind i bagepapiret, så den bliver holdt sammen. Sæt den på køl. Ved servering fjernes bagepapiret og ca. 1/4 af rouladen skæres af med et skråt snit. Det lille stykke flyttes op på siden af rouladen, så det ligner en sidegren. 



Resten af chokoladecremen smøres på kagen, så den er helt dækket og med en gaffel trækkes et mønster, så det ligner bark. Pynt med marcipanfigurer og drys med flormelis.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar