½ l piskefløde
1 dåse kondenseret mælk
Korn af 1 stang vanilje mast ud i 1 spsk sukker (eller 1 spsk sukker med vaniljesmag se her)
Pisk fløden stiv. Hæld kondenseret mælk og vanille i og pisk igen. Frys isen - gerne i en metalform. Skrab kanterne og rør rundt i isen efter 1½ og 3 timer. Isen er allerbedst efter ca. 8-10 timer, inden den bliver rigtig hård.
Hvis man er til frugtsmag, så kan både hindbær og solbær anbefales. Brug ca. 400 gram bær, saften af 1 citron og 50 gram sukker. Kog det op så sukkeret smelter, men uden af bærene bliver kogt helt til mos. Lad det køle af. Når du rører i isen anden gang kan du forsigtigt røre frugten i. Det ser rigtig fint ud, hvis det ikke bliver rørt helt sammen, så der er striber af ren is og røde striber af dejlig frugt.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar