lørdag den 21. december 2013

Farseret kalkun

 

Vi starter med en hel kalkun på ca. 5 kg. Indmaden fjernes og kalkunen gøres ren indvendig.


Kalkunen udbenes. Vær forsigtig rundt midt på brystet, så skinnet ikke bliver skåret igennem. Skær med en skarp kniv langs skroget hele vejen rundt. Ved vinger og lår skæres ned midt i leddet, så vinger og lår hænger ved, men hele skroget kan fjernes.

Rør en fars af
500 gram champignon i skiver, der er ristet let på panden
1 kg. flæskefars (min 10-12%)
Franskbrødskrumme blødt op i 2 dl. piskefløde
1 hakket løg
3 spsk. salt
5 æg
4-6 stilke timian
200 gram hele valnødder

Start med at sy skindet sammen ved halsen, fyld farsen i og luk til sidst hullet ved gumpen (som naturligvis er fjernet).



Flyt kalkunen over i en bradepande. Hvis man vælger bradepandestørrelsen, så kalkunen kun lige kan være der, kan man forme kalkunen ved at lægge let-krøllede folie-kugler ned ved siden/under dens lår.


Fordel salt og margarine-klatter over og stil dyret i oven ved 175 grader i ca. 5 timer. Dryp undervejs.


Så er det tid til at samle skrog, indmad, urter og grøntsager til suppen.

Jeg bruger 2 løg med 5 nellíker i, 3 gulerødder, persille og timian. Suppen bringes i kog og der skues ned, så den står og småsimrer.

Husk at dryppe kalkunen flere gange i løbet af dagen.


Når kalkunen er færdig løftes den forsigtigt over på et stort skærebræt. Vinger og lår kan nemt lirkes af, og fordi vi brugte tid på at udbene den, er resten af den nu lige til at skære i stykker.




Brunede kartofler, sovs og ris a la mande er der naturligvis også masser af.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar