Vi starter med en hel kalkun på ca. 5 kg. Indmaden fjernes og kalkunen gøres ren indvendig.
Rør en fars af
500 gram champignon i skiver, der er ristet let på panden
1 kg. flæskefars (min 10-12%)
Franskbrødskrumme blødt op i 2 dl. piskefløde
1 hakket løg
3 spsk. salt
5 æg
4-6 stilke timian
200 gram hele valnødder
Start med at sy skindet sammen ved halsen, fyld farsen i og luk til sidst hullet ved gumpen (som naturligvis er fjernet).
Flyt kalkunen over i en bradepande. Hvis man vælger bradepandestørrelsen, så kalkunen kun lige kan være der, kan man forme kalkunen ved at lægge let-krøllede folie-kugler ned ved siden/under dens lår.
Så er det tid til at samle skrog, indmad, urter og grøntsager til suppen.
Jeg bruger 2 løg med 5 nellíker i, 3 gulerødder, persille og timian. Suppen bringes i kog og der skues ned, så den står og småsimrer.
Husk at dryppe kalkunen flere gange i løbet af dagen.
Når kalkunen er færdig løftes den forsigtigt over på et stort skærebræt. Vinger og lår kan nemt lirkes af, og fordi vi brugte tid på at udbene den, er resten af den nu lige til at skære i stykker.
Rødkålssalat og waldorfsalat hører til.
Brunede kartofler, sovs og ris a la mande er der naturligvis også masser af.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar