50 gram mandler (evt. med skal) hakkes i foodprocessor
30 gram flormelis køres med
et par dråber vand tilsættes og der køres til massen er ensartet.
Stilles i køleskabet til det er kølet så meget af, at det kan håndteres uden at det klistrer.
Børnene har i dag brugt denne portion til en adventsgave til deres farfar.
En portion marcipan
2 tsk. cognac
6 hakkede valnødder
Rulles til kugler, der dyppes i chokolade. Pyntes med et stykke valnød og stilles til side til chokoladen er stivnet.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En alternativ måde at lave marcipan på er:
50 gram (evt. smuttede) mandler
20 gram sukker
1/4 dl vand
Vand og sukker koges ind til sirup. Hvis sukkeret krystalliserer, spædes med mere vand. Mandlerne hakkes i foodprocessoren. Når de er hakket, lader man en tynd stråle sirup løbe ned blandt mandelsmulderet, mens maskinen kører.
Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails. Læg også hjertens-gerne en kommentar.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar