Hjemmelavet marcipan

En moderne udgave af Ottilies marcipan

50 gram mandler (evt. med skal) hakkes i foodprocessor
30 gram flormelis køres med
et par dråber vand tilsættes og der køres til massen er ensartet.

Stilles i køleskabet til det er kølet så meget af, at det kan håndteres uden at det klistrer.

Børnene har i dag brugt denne portion til en adventsgave til deres farfar.

En portion marcipan
2 tsk. cognac
6 hakkede valnødder


Rulles til kugler, der dyppes i chokolade. Pyntes med et stykke valnød og stilles til side til chokoladen er stivnet.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En alternativ måde at lave marcipan på er:

50 gram (evt. smuttede) mandler
20 gram sukker
1/4 dl vand

Vand og sukker koges ind til sirup. Hvis sukkeret krystalliserer, spædes med mere vand. Mandlerne hakkes i foodprocessoren. Når de er hakket, lader man en tynd stråle sirup løbe ned blandt mandelsmulderet, mens maskinen kører.

Hvis du synes om indlægget, så læg hjertens gerne en kommentar.
Du kan også følge os på Instagram.

Kommentarer