En moderne udgave af Ottilies marcipan
50 gram mandler (evt. med skal) hakkes i foodprocessor
30 gram flormelis køres med
et par dråber vand tilsættes og der køres til massen er ensartet.
Stilles i køleskabet til det er kølet så meget af, at det kan håndteres uden at det klistrer.
Børnene har i dag brugt denne portion til en adventsgave til deres farfar.
En portion marcipan
2 tsk. cognac
6 hakkede valnødder

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En alternativ måde at lave marcipan på er:
50 gram (evt. smuttede) mandler
20 gram sukker
1/4 dl vand
Vand og sukker koges ind til sirup. Hvis sukkeret krystalliserer, spædes med mere vand. Mandlerne hakkes i foodprocessoren. Når de er hakket, lader man en tynd stråle sirup løbe ned blandt mandelsmulderet, mens maskinen kører.
50 gram mandler (evt. med skal) hakkes i foodprocessor
30 gram flormelis køres med
et par dråber vand tilsættes og der køres til massen er ensartet.
Stilles i køleskabet til det er kølet så meget af, at det kan håndteres uden at det klistrer.
Børnene har i dag brugt denne portion til en adventsgave til deres farfar.
En portion marcipan
2 tsk. cognac
6 hakkede valnødder
Rulles til kugler, der dyppes i chokolade. Pyntes med et stykke valnød og stilles til side til chokoladen er stivnet.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En alternativ måde at lave marcipan på er:
50 gram (evt. smuttede) mandler
20 gram sukker
1/4 dl vand
Vand og sukker koges ind til sirup. Hvis sukkeret krystalliserer, spædes med mere vand. Mandlerne hakkes i foodprocessoren. Når de er hakket, lader man en tynd stråle sirup løbe ned blandt mandelsmulderet, mens maskinen kører.
Hvis du synes om indlægget, så læg hjertens gerne en kommentar.
Du kan også følge os på Instagram.

Kommentarer
Send en kommentar