Der findes sikkert lige så mange forskellige opskrifter på falafler, som der findes folk, der laver dem.
Den her opskrift er et godt udgangspunkt:
250 g. kikærter sat i blød 1 døgn
Et bundt persille
2-3 fed hvidløg
1 løg
2 æg
2 spsk. rasp
2-3 tsk. spidskommen og 2-3 tsk. koriander, ristet på panden og mast i en morter
salt
Ca. ½ l olie til stegning
(Man kan hælde olien gennem et kaffefilter, når den er afkølet.
Så kan den bruges igen)
Put alle ingredienserne i en blender og kør til en ensartet masse eller giv det en tur med stavblenderen. Form små boller og steg dem i olie i en lille gryde. Pas på de ikke bliver for mørke, før de er varme hele vejen igennem.
Falaflerne er rigtig gode i pitabrød med salat, tomat, mozzarella og tzatziki eller blot med en rugbrød.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar