150 gram skumfiduser
50 gram blødt smør
250 gram mørk 70%-chokolade (gerne Marabou) eller hvid chokolade
½ dl vand, gerne kogende
3-5 dl piskefløde
1 tsk vaniljepulver
Når blandingen er ensartet sættes den til side og køler lidt af.
Pisk fløden til skum, pisk vaniljen i og vend den forsigtigt i chokoladeblandingen.
Start med at hælde lidt flødeskum i chokoladeblandingen, for at tjekke, at temperaturen ikke er så høj, at flødeskummet smelter.
Hæld i en skål og sæt den i køleskabet til den skal serveres (mindst et par timer eller 3).
Den mørke chokolade giver en meget intens-smagende mousse, den hvide chokolade giver en blød og rund mousse. Moussen kan sagtens bære flødeskum af op til ½ liter piskefløde, så pisk rigeligt og smag gerne til.
Med 5 dl fløde er der rigeligt til 10 personer.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar