tirsdag den 26. august 2014

Havtorn-marmelade


Dejlige havtorn - fundet langs stranden, men de gror også inde i landet.
Når havtornen er plukket, kan man pille bærene af med det samme eller skylle dem og smide dem i fryseren. Pas på, der er torne på grenene og de stikker.









Måske er det en anelse lettere, at pille de frosne bær af grenen, men ideen med at man bare kan slå til dem og at bærene så skulle trille af, af sig selv, har jeg ikke kunnet få til at virke. Man kommer altså ikke let om ved pillearbejdet. Til gengæld smager havtorn så dejligt, at det bestemt er besværet værd. Lav en kop thé, find noget god musik og del arbejdet og en hyggesnak med en god ven ;-)

Havtorn klar til gryden.
 Og i gryden med æblerne.
 Kogt og klar til at passere gennem en sigte.
Den færdige marmelade.

Uhhmm :-)

160 gram havtorn
160 gram æbler
100 gram sukker
½ dl vand

Det hele kommes i gryden og koges op, smages til med sukker. Passeres gennem en sigte og jævnes med:

2 spsk sukker
1 tsk geleringspulver til marmelade

Hældes på skoldede glas.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar