fredag den 24. oktober 2014

Tid til kastanjer og efterårshygge

Det er tid til at samle kastanjer i september og oktober. Hvorfor vi har en ide om, at det hører efterårsferien til, ved jeg ikke, men når vi når dertil er det ved at være sidste udkald!

Find ud af hvordan du laver fine tændstikæsker her.



Læg kastanjerne indenfor i en skål, på et fad eller en bakke. HUSK at få nogle af dem med i deres grønne skal. De er så smukke og læderagtige, når skallen langsomt tørrer ind og bliver brun, og den blanke, brune kastanje indeni kigger ud.

 
Husk også en bunke kastanjer udenfor. 
De tørrer langsommere og det forlænger tiden, hvor vi kan nyde dem :-)
Man kan endda hente nye forsyninger ind, hvis de bliver for kedelige.






 Læg kastanjer i et gammelt sylteglas - gerne et stort et ;-) og sæt et lys ned i midten.

 Det er kønt både inde og ude.





 


Det er også nu, at det er tid til græskar. Og hvorfor ikke købe ind til nogle uger? 
Så længe der ikke er tendens til nattefrost, kan græskarrene sagtens ligge ude til pynt og hygge.



Igennem efterårsmånederne kan de store orange halloweengræskar udhules 
og udskæres med (u-)hyggelige motiver. Se evt. eksempler her.

Græskarkøddet kan bruges til Pumpkin pie, hvid chokolade-kakao med pumpkin-pie-krydderi og muffins med græskar.
Man kan også bage et godt brød med græskar.



De små græskar kan bruges til god krydret salat af græskar og suppe.






Og det hele bliver SÅ smukt, når solen går ned og lysene tændes...





Ingen kommentarer :

Send en kommentar