torsdag den 4. december 2014

Gløgg-mix


















7 cm ingefær, skåret i tynde skiver og delt et par gange til kvarter
skal af 4 øko-appelsiner, skåret i tern
skal af 2 øko-citroner, skåret i tern




Ingefær, og citrusskallerne tørres i ovnen ved 50 grader indtil de er helt tørre og sprøde. Derefter blandes de med


20 nelliker, let stødte
8 kanelstænger brækket så meget i stykker som muligt
40 kardemommekapsler, skåret i halve eller giv dem en tur i morteren
6 store stjerneanis, nulret i 6 dele
     (stjerneanis har en stærk lakridsagtig smag)



Du kan bruge gløgg-mix i æblejuice, en ikke for tynd hyldeblomstsaft, thè, hvid- og rødvin. Der skal 1-2 spsk gløgg-mix til en liter væde.


Kog gløgg-mix op med væden og lad det trække mindst 10 minutter. Du kan putte gløgg-mix direkte i gryden og si det fra bagefter eller du kan hælde det i en thè-pose, der nemt fjernes efter endt trækketid. Ønsker du en kraftigere smag, kan du øge mængden af gløgg-mix, eller lade den trække natten over.

Gløgg-mix er en dejlig gave i slutningen af november/starten af december. Opskriften rækker til 2 marmeladeglas.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar