lørdag den 20. juni 2015

Små glutenfri kuvertbrød



24 stk

1½ dl boghvedemel
1 dl majsmel
½ dl havregryn
½ dl kartoffelmel
5 spsk fiberHUSK (gul pakke)
25 gr gær
2 spsk honning
1 æg
1 spsk olie
3 dl vand

Hvis ikke du bruger tørgær, så opløs gæren i vand, ellers røres det hele bare godt sammen.

Du behøver ikke grise bordet til - lav bare brødene direkte på bagepladen...

Læg bagepapir på bagepladen og drys med groft majsmel. Hæld dejen ud i melet og saml det i en pølse ca 3 cm tyk, rul den pænt runt i majemelet og skær den i 24 skiver. Tryk skæreflade ned i melet, så den er helt dækket. Skær et par snit med en skarp kniv og lad brødene hæve i 1/2 - 3/4 time, inden de bages ved 230 grader i 25 minutter.



Du kan sætte en bageplade nederst i ovnen, når du tænder for den. Så er den varm, når brødene sættes ind og du kan hælde en anelse vand på, for at få damp i den første del af bagetiden...



Brødene egner sig fortrindeligt til krydring.

Tilsæt en spsk hakket frisk rosmarin, 2 fed finthakket hvidløg eller fintrevet skal af ½ citron.


 

Ingen kommentarer :

Send en kommentar