søndag den 9. august 2015

Laksedeller


Ca. 16 deller, som passer til 2 voksne og 2 børn til 1 gang aftensmad og 1 gang frokost.

Ca 700 gram laks skåret i tern ca 1x1 cm
2 små finthakkede løg eller riv dem, hvis du har det bedre med det ;-)
1 groftrevet squash
1 bundt grofthakket dild
4 spsk mel (boghvedemel, hvis det skal være glutenfrit)
2 - 3 æg
Salt





Rør alting sammen til en ensartet fars og steg frikadeller i olivenolie på en varm pande.







Til dellerne er det dejligt med bønner (1 kg) med vinaigrette og evt ristede, hakkede hasselnødder. Vinaigrette kan laves af 1 del eddike og 3 dele olie, evt med lidt sennep og hvidløg og naturligvis, salt.



Eller lav hvidløgsbønner, ved at koge bønnerne møre, hæld vandet fra, sæt dem tilbage på kogepladen og tilsæt lidt olie og finthakket eller revet hvidløg og salt. Steg videre til hvidløget er mørt. En håndfuld ristede hakkede hasselnødder er prikken over i'et.



Når det er sæson, så brug endelig friske bønner. JA, indrømmet, det er lidt mere bøvlet end frosne bønner, men det er SÅ mange gange bedre.

Vi fik råstegte kartofler til. Ca 2 kg. Sørg for at de har ca samme størrelse og steg dem i olivenolie ved medium varme. Vend i dem med jævne mellemrum. De kan sættes i ovnen efter et kvarterstid på panden.

Hertil hører mindst en dobbelt portion ærte-dip.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar