onsdag den 6. januar 2016

Bogfoldning - silhuetter

I dette tidligere indlæg er der et bud på, hvordan man kan folde seje "skulpturer" af bøger. Her er et andet eksempel på bogfoldning.

Bøgerne er foldet efter bogfoldningsmønstre. Der findes en del gratis foldemønstre på nettet, især hvis man søger på engelsk (book folding) eller svensk (bokvikning). Mønsteret til blomsten herunder er fra denne side, hvor der også er flere andre spændende mønstre.

Inden man begynder at folde, skal man være opmærksom på hvor stor en bog der kræves til det valgte mønster. Som regel er der angivet både hvor høj bogen skal være, og hvor mange sider, der skal være i den.

Vær især opmærksom på, at hvis mønsteret kræver 200 sider, så menes der "fysiske sider", dvs. sidetallet skal være mindst 400.

Hvis der er flere sider i bogen end der kræves i mønsteret, så er det en god idé at starte med at regne ud, hvor mange sider man har i overskud, så man ved hvor langt inde i bogen, man skal starte foldningen for at mønsteret er i midten.

Læs mere herunder, om hvordan man bruger mønstrene.
Bogfoldningsmønstre består af en lang række af tal-par, fx
5,4     13,3
6,6     12,2
6,5     12,2
6,4     12,1

Tallene betyder, at man fra toppen af den første side skal måle hhv. 5,4 cm. og 13,3 cm. og sætte et mærke.
Bladr og gentag på næste side med det næste talpar (her 6,6 cm. og 12,2 cm.)
Forsæt med resten af mønsteret.


Gå tilbage til siden med de første mærker.
Bogsidens øverste hjørne foldes ind til det første mærke, så foldningen danner en ret vinkel med sidens kanter (se figuren til venstre).
Bogens nederste hjørne foldes op til det andet mærke på samme måde. Gentag samme fremgangsmåde med den næste side.
Fortsæt på samme måde indtil alle siderne er foldet.

Når den sidste side er foldet, er bogen klar til at stå og pynte.


En pony på græs :-)
Nogle bøger har mere tendens til at åbne sig, når de bliver stillet op end andre. Hvis bogen skal holdes lukket for at mønsteret ser pænt ud, kan man sætte et bånd omkring. Et eksempel kan ses på billedet herover, hvor ponyen mere kom til at ligne en stor hund, hvis ikke bogen blev holdt sammen af båndet :-)

Hundepoter og hjerte
Bøgerne set lidt fra siden.

Ingen kommentarer :

Tilføj en kommentar