lørdag den 2. januar 2016

Dukkah

Ingredienser til 2 marmeladeglas

200 gr hasselnødder
100 gr mandler
50 gr sesamfrø

1 tsk hel koriander
1 tsk hel spidskommen
2 dessertskeer groft salt


Alting ristes på en varm pande. Og ja, man er nødt til at gøre det een ingrediens af gangen, for der er stor forskel på størrelsen af et spidskommenfrø og en mandel. Og spidskommenfrøet vil bliver brændt før mandlen er ristet...

Det hele blendes. Det kan blive til fint pulver, eller du kan stoppe inden det når så vidt og så kan det blive til en grofthakket, knasende oplevelse. Vi holder af det groft.

Du kan også riste mandler, nødder, sesamfrø og findele dem og så blande kanel, kardemomme og ingefær i, hvis du vil have en dukkah til sød brug. 
På yoghurt, til et stykke kage, som drys på en tærte eller henkogt frugt. Prøv dig frem :-)










Ingen kommentarer :

Send en kommentar