fredag den 1. april 2016

Kylling i aspargessovs

Kylling i aspargessovs eller kylling i peberrodssovs, det er bare supernem aftensmad og så smager det af middagsmad hos mormor ;-)


Til 4 portioner bruges:

3 dl vand
500 gr kyllingebryst i tern
3 ds hvide asparges
6 spsk rismel
2 dl mandelmælk

Kog vandet op. Hæld kyllingetern i og kog dem 5 min. Hæld vandet fra dåserne med asparges ud og hæld aspargesstykkerne i gryden og kog et par minutter.
Jævn mandelmælken med rismel og hæld jævningen i gryden. Kog op og og smag til med salt.



Til peberrodssovsen udelades asparges og i stedet tilsættet friskhøvlet peberrod til allersidst. Eller måske bliver det endda serveret i en skål for sig ved bordet, så man selv kan vælge hvor stærkt det skal være.

Hvis du koger en hel kylling, så bruger du naturligvis suppen derfra i stedet for vand til sovsen.

Server med nye kartofler.

Hvis du laver en dobbelt portion kylling i aspargessovs, kan du bruge den ene halvdel af sovsen som fyld i en tærte. Jeg rører 4 æg sammen og blander i en portion sovs.



Du kan finde gluten og mælkefri tærtebunde her.
Til små muffins-størrelse tærter har jeg ikke brugt at forbage, men det gør jeg med store tærtebunde. De får 20-30 minutter ved 200 grader, inden fyldet kommes i.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar