lørdag den 17. september 2016

Æblekage med smuldredej til madpakken

Jeg har vasket nogle små hyggelige glas og brugt dem til lækkerier til madpakken.

Det er æbletid, så selvfølgelig skal vi have æblelækkerier med.

Fyld 4 glas med æblestykker helt til randen (drys med lidt kokossukker, hvis æblerne er meget sure). Kom dem i ovnen under aftensmaden (200 grader) og til det hele er sunket lidt sammen. Hmm, af erfaring råder jeg til at lægge et stykke bagepapir under ;-)


Imens laves smuldredej af:
30 gram mel ( boghvede, hvis det skal være glutenfrit)
30 gr brun farin
10 pekannødder i grove stykker
20 gr smør (eller plantemargarine uden mælk, hvis det er et behov)





Smulderet kommes i glassene og  de sendes retur i ovnen til de er lækkert brune på toppen.






Køles lidt af inden lågene kommes på og de kan overnatte i køleskabet.



De kan pyntes med friske brombær, når de er kolde, men det er ikke et must...


Ingen kommentarer :

Send en kommentar