¨
Med rissalat er portionen stor nok til aftensmad og madpakker til 4. Gem brystkød til madpakken ;-)
En hel kylling. Den skal renses godt indeni og skæres igennem i ryggen, så den kan vrides op og ligge helt fladt med dens inderside nedad og kødsiden opad ;-)
Sauce:
8 dl god æblejuice
2 tsk gurkemeje (kan være frisk, hvis du er ok med gule fingre et par dage)
2 kanelstænger
2 spsk spidskommen (gerne hele)
ca 2 spsk revet frisk ingefær
Saften af en halv citron og evt også citronskallen revet
4 spsk rørsukker
Salt
1 dl rom
Alle ingredienserne til saucen på nær rommen koges sammen og ind til ca det halve. Hæld så rommen i.
400 gram græskar og
200 gram gulerødder skæres i grove tern og hældes i en bradepande. Læg den hele kylling over og hæld saucen over. Sæt det hele i ovnen ved 200 grader i ca 45 minutter. Husk at dryppe saucen over kyllingen nogle gange undervejs. Pas på kyllingen ikke bliver ALT for sort.
Server ris-salat med stegte abrikoser til.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar