lørdag den 15. april 2017

Kort og kuvert med pengegave


Skal der lidt ekstra til, i stedet for et købt kort med et par hundredkronesedler, så er her et godt bud.

Jeg har lavet en drage og brugt 100-krone-sedler som hale.
Du kan også bruge 50-krone-sedler :-)


Skabelonerne er her.

Jeg har fundet noget fint karton med print på begge sider, men det hele kan naturligvis også laves i almindeligt karton.Print skabelonerne ud og tegn dem op på madpapir/pergamentpapir med en blød blyant. Vend madpapiret om og læg det på kartonen. Brug meget gerne en lineal. Tegn nu stregerne op på bagsiden af madpapiret med en blød blyant eller en strikkepind, så blyant-stregen smitter af på kartonen. Er stregerne tydelige nok, så klip blot nu, ellers tegnes stregerne op med blyant og lineal inden udklipning. Fals ombukkene på kuverten (læg linealen langs linjen og træk en usynlig streg med en strikkepind) og buk kuverten. Lim og læg den under en bog eller noget andet tungt til den er tørret.

Mavebæltet klippes 2-3 cm bredt og langt nok til at kunne nå omkring kuverten + en cm eller to til at lime det sammen.

Kortet klippes 1 cm mindre end kuverten på hver led. Du kan evt. lave det dobbelt.

Lim eller tegn øjne og mund på dragen. Træk en sytråd gennem det nederste hjørne. Den skal være lang nok til at kunne rumme sedlerne til halen. Tråden skal ligge dobbelt. Start med en knude tæt på halen. Bind knuder før og efter sedlerne, som foldes tæt til "vifter".
Kuverten rummer dragen og bærer et mavebælte med plads til kortet. På mavebæltet kan man evt skrive et TILLYKKE.Ingen kommentarer :

Send en kommentar