lørdag den 16. september 2017

Mørbradspyd med abrikoserJeg laver en marinade af rosmarin, honnning, olie og hvidløg. Deri lægger jeg 2 mørbrad skåret i store tern. Lad det stå mindst 2 timer i køleskabet eller gerne natten over.

Halver abrikoserne og sæt dem på spyd skiftevis med mørbrad-ternene. Der skal være kød yderst i begge ender af spyddet. Hvis abrikoserne er yderst falder de af når de bliver møre og bløde. Slut af med at salte spydene. Man kan naturligvis også sætte det hele på spyd og så marinere det bagefter, men så skal det ligge tæt i en bradepande eller lignende.Læg spyddene på en stegepande med god varme og olie og vend dem jævnligt, indtil køddet er mørt og det hele er blevet dejligt "glaseret". Der skal være god varme under, så spydene bliver stegt og ikke "kogt". Hold godt øje med dem og vend dem, når de har fået nok.
Server en salat af kolde kartofler og rucola til. Lav en dressing af citronsaft og -skal, olie og salt og drys med pinjekerner. Eller drop dressingen og lav en pesto af basilikum eller persillepesto/olie i stedet.Man kan godt grille hele herligheden, men det bliver faktisk ikke så godt, som når det steges på panden. Hele glaseringen, når honningmarinaden steges i olie kan man ikke opnå på en gril.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar