lørdag den 18. november 2017

Rød risotto med ratatouillegrøntDer findes en del opskrifter på nettet på risotto med ratatouille. Her får I min version. Det er en stor portion med rigeligt til 4 voksne til en aften og en efterfølgende god frokost.

Start med at forberede ratatouille-delen, der består af

2 auberginer
5 peberfrugter
800 gr tomater
olie
2 hele små hvidløg
salt

Alle grøntsagerne skæres i tern (store eller små efter egen smag) og lægges i en bradepande. Dryp med olie og drys med salt. Det hele bages i ovnen ved 200 grader til det er mørt. Sørg for, at hvidløgene ligger nederst, så de ikke bliver brændt.

Imens koges risottoen af

olie
2 rødløg
1 hvidløg (jeg bruger de små hele)
timian
rosmarin (skær det fint, hvis du bruger frisk rosmarin)
soltørrede tomater (ca ½ glas)
smørbar (et par store spsk)
½ kg risottoris
2 glas rødvin
2 spsk bouillon (Herbamare)
1 ds tomatpure (stor)

Hak og klar løg og hvidløg i olien.
Hæld soltørrede tomater, krydderurter, bouillon, tomatpure og ris i gryden og rør godt rundt. Tilsæt rødvin og et par dl vand og kog til det tykner. Rør i gryden med jævne mellemrum.Skru ned på 3, når gryden er i kog. (Mine kogeplader har trin 1-9)

Fyld vand i elkedlen og kog vandet op. Spæd med kogende vand med jævne mellemrum og lad det koge ind uden låg. Spæd med vand, til risene er møre og har en fin konsistens. Rør med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.Når grøntsagerne og risene er møre, hældes grøntsagerne i risene og det hele røres sammen.

Server evt en sprød salat med olie/eddike-dressing til eller lav små tykke kikærtepandekager med fintrevet squash og paprika og røget paprika og gurkemeje til.Ingen kommentarer :

Send en kommentar