fredag den 1. december 2017

Brændte mandler


Det her er supernemt, men det kræver tålmodighed - også til sidst, når der endelig begynder at ske noget og man pludselig skal have det hele af panden i en fart.

200 gr mandler
200 gr sukker
1½ dl vand

3 tsk kanel

Start med at lægge et stykke bagepapir ud på bordet, 
så du er klar til at hælde mandlerne af panden.
Hæld så mandler, sukker og vand på en stor pande. Tænd på lidt over middeltemperatur og hold øje med det. Rør hele tiden, så varmen og sukkeret fordeles jævnt.


 Først begynder vandet at koge og sidenhen fordamper det helt. Rør ;-)



 Nu sidder sukkeret fast på mandlerne og langsomt begynder det at smelte. Rør, rør, rør ;-)


  Hæld kanel på, rør hele tiden og hold godt øje med det. 
Når sukkeret er smeltet lidt og det yderste af sukkerlaget ser "glaseret" ud, er mandlerne færdige. 


 Hæld dem straks på bagepapir og del dem lidt med et par gafler, 
så de ikke hænger for meget sammen.


Når de er helt kolde, kan de hældes på glas.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar