![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhehXNEoDPCN5a-aZE1QGI_7nmcBk8sLpgNzpLN9ndyOs7V1EJv-lcQc7LpFcimL25O00rIJi39qhbGhvY4zZFROtcUEBI0TGODwgkXrXAlj-FDmcqlU65Zw9RYYd9JSFPevFObLmRDX8PN/s320/2017-04-17+13.34.35+-+red.jpg)
Her er nok til 10-12 pæne æg og en rest nougat
200 gr hasselnødder
200 gr chokolade (Gerne 70 % og evt mælkefri)
ca 2 dl flormelis
250 gr marcipan
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjngYgjHz0zKdSEJv7vTFyMA0Lvn29JeuHWmpj372JESPoZ8gAcm8qultKLSRfJQqCl0UbgB_epBaNzfFgiGZd0T6qVLmUBHjLqiz8RAwEC3Y_ohpNsYCw1OMcZAimh920pDhOR6yOLBG7v/s320/2017-04-16+16.30.07-1+-+red.jpg)
Hasselnødderne ristes på panden og blendes straks med 100 gr chokolade til det er glat og flydende. Flormelis røres i (smag dig frem).
Sæt skålen med nougat på køl, til den er helt stiv.
Form små æg på størrelse med 2 glaskugler. Her skal man være lidt hurtig og ikke fedte for længe med opgaven ;-) Sæt de små nougat-æg på køl.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQ1qAf9Q4tEdJNjRR3S5vDB-C_NWVLu33AzecKY1d1HDa6dnbk6HbIhhFkn3H5FHn6UOkEv6Z-kZ6lBTDTHcufNfQlAoQBMkbVG7Q-xXIZaeNwR9h6RFoc8TWEkyUi2aGGcMj3vpMVMpmm/s320/2017-04-17+13.34.45-2+-+red.jpg)
250 gr marcipan deles i stykker, som trykkes flade i hånden. Pak nougat-æggene ind i marcipan og form marcipan-ægget.
Smelt 100 gr chokolade og dyp æggene heri. Sæt dem evt på et træ-spyd og stik spydene i et omvendt dørslag, indtil chokoladen stivner. Sæt dem evt i køleskabet for at forkorte tiden.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar