lørdag den 10. marts 2018

Påskeæg af marcipan og hjemmelavet nougat



Her er nok til 10-12 pæne æg og en rest nougat

200 gr hasselnødder
200 gr chokolade (Gerne 70 % og evt mælkefri)
ca 2 dl flormelis

250 gr marcipan



Hasselnødderne ristes på panden og blendes straks med 100 gr chokolade  til det er glat og flydende. Flormelis røres i (smag dig frem).

Sæt skålen med nougat på køl, til den er helt stiv.

Form små æg på størrelse med 2 glaskugler. Her skal man være lidt hurtig og ikke fedte for længe med opgaven ;-) Sæt de små nougat-æg på køl.



250 gr marcipan deles i stykker, som trykkes flade i hånden. Pak nougat-æggene ind i marcipan og form marcipan-ægget.

Smelt 100 gr chokolade og dyp æggene heri. Sæt dem evt på et træ-spyd og stik spydene i et omvendt dørslag, indtil chokoladen stivner. Sæt dem evt i køleskabet for at forkorte tiden.



Ingen kommentarer :

Send en kommentar