Her er nok til 10-12 pæne æg og en rest nougat
200 gr hasselnødder
200 gr chokolade (Gerne 70 % og evt mælkefri)
ca 2 dl flormelis
250 gr marcipan
Hasselnødderne ristes på panden og blendes straks med 100 gr chokolade til det er glat og flydende. Flormelis røres i (smag dig frem).
Sæt skålen med nougat på køl, til den er helt stiv.
Form små æg på størrelse med 2 glaskugler. Her skal man være lidt hurtig og ikke fedte for længe med opgaven ;-) Sæt de små nougat-æg på køl.
250 gr marcipan deles i stykker, som trykkes flade i hånden. Pak nougat-æggene ind i marcipan og form marcipan-ægget.
Smelt 100 gr chokolade og dyp æggene heri. Sæt dem evt på et træ-spyd og stik spydene i et omvendt dørslag, indtil chokoladen stivner. Sæt dem evt i køleskabet for at forkorte tiden.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar