2 løg i grove tern
2 hele små et-feds hvidløg skåret i tern
2 ds grønne linser (eller 250 gr rå linser kogt møre/500 gr kogte linser) *
2 dl havregryn (evt glutenfri)
4 tsk garam masala (Alternativ krydderiblanding: 2 tsk paprika, 1 spsk stødt koriander og 1 spsk stødt spidskommen)
salt
rismel til at forme kuglerne med
Løg og hvidløg klares på panden. Vend linserne i og lun det hele, mens det vendes godt rundt. Blend linseblandingen og tilsæt havregryn og krydderier. Smag til inden der trilles må kugler i mundrette størrelser. Dyp fingrene i rismel og tril også gerne kuglerne i rismelet.
Kuglerne steges lækre brune og sprøde på panden i olie eller kokosolie.
*Oprindeligt er denne opskrift med linser, men faktisk har jeg erfaret, at de hænger meget bedre sammen, hvis man bruger kidneybønner.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg48IwiI-XKOBW-3_Fe6JcHufd4IXRhMpZLud_-YGztZuJiwz8R1wAaDrLfiB3-prAKa77l9X2G6nSBFd8fOIRnnS59_N7ddsKuFHjlSDeZVrcIxyd73uhxlNWQb5ssOrK6gYipxrzAjs1Y/s640/2018-07-09+18.57.09.jpg)
Sammen med en portion vandmelonsalat bliver det en helt fantastisk sommermiddag i haven ;-) Og der er nok til madpakken dagen derpå :-)
Ingen kommentarer :
Send en kommentar