lørdag den 21. juli 2018

Koftas af grønne linser


2 løg i grove tern
2 hele små et-feds hvidløg skåret i tern
2 ds grønne linser (eller 250 gr rå linser kogt møre/500 gr kogte linser) *
2 dl havregryn (evt glutenfri)
4 tsk garam masala (Alternativ krydderiblanding: 2 tsk paprika, 1 spsk stødt koriander og 1 spsk stødt spidskommen)
salt
rismel til at forme kuglerne med

Løg og hvidløg klares på panden. Vend linserne i og lun det hele, mens det vendes godt rundt. Blend linseblandingen og tilsæt havregryn og krydderier. Smag til inden der trilles må kugler i mundrette størrelser. Dyp fingrene i rismel og tril også gerne kuglerne i rismelet.


Kuglerne steges lækre brune og sprøde på panden i olie eller kokosolie.


*Oprindeligt er denne opskrift med linser, men faktisk har jeg erfaret, at de hænger meget bedre sammen, hvis man bruger kidneybønner. 




Sammen med en portion vandmelonsalat bliver det en helt fantastisk sommermiddag i haven ;-) Og der er nok til madpakken dagen derpå :-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar