lørdag den 7. september 2019

Hyldebærsaft og suppe

En barndomsklassiker af de bedste :-)



Pluk så mange hyldebær du orker, skyl dem og klip de tykkeste stængler af. Fyld bærrene i en gryde og dæk med vand. Lad det koge i mindst 20 minutter, så bærrene brister og blåsyren nedbrydes. Dette er vigtigt, da man ellers kan blive temmelig dårlig.

Når bærrene er kogt hældes det hele gennem en saft-si og saften koges op og smages til med sukker. Til hver liter saft skal der bruges 350 - 500 gr sukker. Smag dig frem.

Hvis ikke saften drikkes i løbet af et par dage eller fryses, skal du huske Atamon, så holdbarheden forlænges.

Det er intet mindre end vidunderligt vinterragtigt at komme hjem efter en tur ude i kulden og sidde og få varmen med et krus varm hyldebærsaft med en kanelstang eller en skive citron. Fortynd til du er tilfreds med smagen.

Hyldebærsaften kan også lunes og spises som suppe. Så luner jeg pæretern i suppen og serverer et drys sukker-ristede franskbrødsterninger til.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar