lørdag den 16. november 2019

Mexi-salat med hjertevafler



1 ds røde og 1 ds sorte bønner (husk at skylle dem)
1-2  grillede/stegte majs (gerne på kolbe) eller 2-4 dl fra frost eller dåse
1 agurk uden skal og kerner, skåret i halvmåner
6-10 tomat uden kerner, i små tern
1 bundt forårsløg eller et pænt stort rødløg, skåret fint
2-3 rød og gul peberfrugt, i tern
Evt frisk koriander eller persille
1-2 lime (limesaft og -skal)
1-2 chili, skåret fint
Salt
4 tsk spidskommen knust i en morter

og en avocado-splash af 3-4 avocado (most eller blended med salt og evt lime eller citron).

Evt limebåde til pynt.

Vafler af
2 dl polentagryn
2 dl kikærtemel
2 spsk HUSK (den gule pakke)
2 tsk spidskommen
2 tsk koriander
2 tsk salt
5-6 dl vand
Smørbar eller lignende til bagning

Alternativet til vafler, er at lave bagte røde kartofler til. Skrub dem godt, pensl med lidt olie, drys med salt og bag i ovnen til de er møre. Skær en åbning på langs og tryk dem åbne, så fyldet kan kommes i.



Alle ingredienserne til salaten samles i en skål og røres godt rundt så alt bliver fordelt. Hvis du bruger hele krydderier, mortes de før de tilsættes.

Til vaffeldejen knuses krydderierne i en morter og alle ingredienserne røres grundigt sammen. Dejen bages i et vaffelhjern. Jeg har en gammel model til komfuret, der laver hjertevafler. Der bliver ca 6-7  plader hjertevafler :-)
Steg vaflerne til de er let gyldne. Mit komfur kan skrues op på 12, men vaflerne bager jeg ved ca 5 og i 4-6 min på hver side.




Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails.
Læg også hjertens gerne en kommentar.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar