torsdag den 17. november 2022

Genbrug konservesdåser til gaveindpakning

Konservesdåser fra fx kikærter, kokosmælk, bønner eller linser kan bruges til at lave sjov hjemmelavet gaveindpakning. Konservesdåser kan fx være en anderledes måde at pakke gavekort ind på. Gaven åbnes ved at åbne dåsen på almindelig vis ved hjælp af "ringen" på toppen.

Når du vil bruge en konservesdåse til gaveindpakning, så skal du åbne konservesdåsen i bunden med en dåseåbner. Undlad at fjerne bunden helt, men lad den sidde lidt fast på konservesdåsen.

Hæld konservesdåsens indhold ud og brug det i din madlavning.

Vask konservesdåsen (brug kun konservesdåser, der kan vaskes rene og ikke lugter af indholdet efterfølgende) og læg den i blød, så etiketten giver slip og kan fjernes. Det er okay, at der stadig sidder lidt lim og rester fra etiketten tilbage. Stil konservesdåsen til tørre.

Pynt konservesdåsen med en hjemmelavet etiket eller lim en stribe gavepapir på. Du kan også sætte et bånd på eller pynte på anden vis. Hvis du ikke dækker hele konservesdåsen med papir, så sørg for at "pynten" dækker al den lim og de papirrester, der evt. stadig sidder på.

Herover kan du se to eksempler på konservesdåser, som kan bruges til julegaveindpakning. Pynt gerne konservesdåsen, så den passer til den anledning, som den skal bruges til (fx fødselsdag, jul eller jubilæum).

Når du skal "fylde" konservesdåsen med gaven, så husk på, at du putter gaven ind i konservesdåsen fra bunden, dvs. at modtageren tager tingene ud i modsat rækkefølge af, hvordan du lægger tingene ind.

Brug evt. noget silkepapir eller lign. til at fylde konservesdåsen op med, så gaven ikke ligger og rasler.

Når du har fyldt konservesdåsen, så skal du lime bunden fast på konservesdåsens sider. Du kan fx bruge varm lim. Det kan være en god idé at fylde lidt silkepapir i konservesdåsen til sidst, inden du limer bunden fast, så du ikke får limet gaven fast til konservesdåsen, når du limer bunden fast.

Der skal en del lim til for at fastgøre bunden, men sørg for ikke at få så meget lim på, at konservesdåsen ikke kan stå fladt på bordet.

God fornøjelse :-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar