lørdag den 21. januar 2023

Popcorn med saltkaramel og chokolade


2 dl majskerner
1 spsk smagsneutral olie

3 dl sukker
½ spsk salt
50 gr smør/smørbar
1 spsk natron

1 plade god mørk chokolade

Pop majskernerne i olie. Hæld dem ud på en bageplade med bagepapir og sorter de kerner fra, der ikke er poppet. Hæld popcornene op i en skål med god plads til omrøring.

Smelt sukker i en gryde med fint salt. Når det er brunt og dufter af karamel tilsættes 50 gr smør eller smørbar. Rør til det hele er smeltet og tilsæt så natron, og lad det boble op. Hæld karamel-massen over popcornene i skålen med det samme og rør straks rund, så karamellen fordeles over popcornene. Derefter hældet det hele tilbage på bagepladen og fordeles bedst muligt. Lad det køle helt af .

Smelt chokoladen i mikro-ovnen og hæld det i en stråle ud over popcornene. Vend eventuelt forsigtigt rundt i popcornene og sæt pladen i køleskabet til chokoladen er stivnet.

Nu kan popcornene brækkes fra hinanden i mindre klumper og nydes.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar