lørdag den 23. september 2023

Syltede grønne tomater med vanilje

Syltede grønne tomater var en ting man fik hos min farmor og farfar. Siden har jeg ikke set dem, men med egne tomater, der ikke når at modne er det oplagt at prøve selv.


Og uhhh, det er godt ;-)

Det er bedst hvis tomaterne er små og ens i størrelsen, men ellers går det også an, at halvere eller dele i kvarter, så de skal koge ca lige længe.

Til ca ½ liter skal bruges

½ kg grønne tomater, vasket og prikket grundigt og dybt med en kødnål

Lage af :

1½dl eddike
1½ dl vand
200 gr sukker
1 tsk vanilje eller ½-1 stang

Kog lagen sammen og skold henkogningsglassene. Skyl dem efterfølgende med Atamon.

Tomaterne koges 5-7 minutter ved svag varme. Svag varme er vigtigt, for at tomaterne ikke koger ud. Når tomaterne er møre  lægges de op i glassene. Lagen koges op. Lagen hældes over tomaterne, så de er dækket og glasset lukkes. Tomaterne er spiseklare efter et par uger.

Jeg har lavet forsøg med at tilsætte 1 nellike, en stump ingefær og lidt kardemommehylstre til den kogende lage lige inden den overhældes tomaterne...



Ingen kommentarer :

Send en kommentar