lørdag den 27. september 2025

Asiatisk nudelsalat

 
8 portioner
 
Tofu
600 gr tofu, skåret i tern (1 x 1 cm)
3 tsk olie
3 spsk hoisinsauce
Ingefær på størrelse med ½ æg, revet fint
2 hele et-feds-hvidløg, revet fint
2 stængler citrongræs, skåret meget fint og gerne efterfølgende hakket
½ dl soja
Skal af 2 lime
2- 3 spsk Maizena

Hvis man synes, at ingefær kan være til den stærke side, så kan man rive den og nøjes med at bruge saften, som nemt presses ud ved at trykke den revne ingefær mellem fingrene.

Find et fad, der passer i størrelsen, så tofuen kan ligge i ét lag, men ligger tæt nok til, at marinaden ikke løber væk. Brug bagepapir. Gør alle ingredienserne til tofuen klar, og læg dem i bradepanden, lad det evt. stå og marinere, inden det sættes i ovnen ved 200 grader. Rod rundt i tofuen efter 10-15 minutter, og husk at sætte minut-ur og kigge til det ofte. Tofuen skal have farve, men den må endelig ikke blive brændt.

Nudler
300 gr nudler

Nudlerne koges efter anvisning på pakken og skylles i koldt vand.
  
Dressing
4 fed hvidløg, revet fint
3 lime, skal og saft
6 tsk chilisauce
6 tsk sukker
3 spsk sesamolie
½ dl soyasauce
1 dl hoisinsauce


Rør dressingen sammen, og smag på den. Den skal være kraftig, men sur/sød-smagen skal balancere. Hæld dressingen over de afkølede nudler, og rør det let rundt.




Salat
6 gulerødder, meget fint skåret og evt. marinerede (se herunder)
2 røde pebre i meget tynde skiver
2 agurker, halveret på langs, uden kerner og skåret i tynde skiver
3 bdt radiser i tynde skiver
5-6 forårsløg i tynde skiver
450 gr spidskål, snittet meget fint

Gulerødderne kan være marinerede. De laves helt som agurkesalat eller syltede rødløg og kan med fordel laves i forvejen.

Topping
Ristede sesamfrø
Frisk koriander
Evt  ½-1 dl peanuts

Salaten samles ved at røre grøntsagerne og tofuen sammen med nudlerne. Skrab al marinaden med fra tofuen. Rør rundt, og fordel evt. på et fad. Hvis man har marineret gulerødderne, kan de lægges øverst på salaten. Pynt med sesamfrø, koriander og evt. peanuts.





Ingen kommentarer :

Send en kommentar