Opskriften er inspireret af Bánh Mì Bandit's salat, og den er superlækker. Opskriften rækker til 4 portioner.
1 groftrevet agurk, vrid væden let fra
½ groftrevet kina-radisse, vrid væden let fra
1 - 2 peberfrugter, røde eller gule, skæres fint
4 gulerødder skåret i tændstikker
Gulerødderne kan evt. syltes, ligesom man laver agurkesalat i lage af sukker, salt, eddike og vand. Syltes gulerødderne kan de laves flere dage før og stå klar i køleskabet.
Grøntsagerne lægges på et fad.
Hoisin-peanut-dip
4 spsk peanutbutter
6 spsk Hoisin-sauce
2 fed hvidløg, fintrevet
2 tsk sesamolie
2 spsk eddike eller risvinseddike
4 spsk peanutbutter
6 spsk Hoisin-sauce
2 fed hvidløg, fintrevet
2 tsk sesamolie
2 spsk eddike eller risvinseddike
Dippen røres sammen og hældes over grøntsagerne.
Sprød, krydret tofu
400 gram Tofu
1 lime, saft og revet skal
1 chili, finthakket
½ dl sesamfrø
½ dl sojasauce
1 stk ingefær på størrelse med en hel valnød, revet eller finthakket
1 stængel citrongræs, skåret tyndt og finthakket
1 spsk maizena
Tofuen skæres i tern. Ternene lægges i et fad (evt. med bagepapir) og blandes med alle de andre ingredienser. Fadet skal gerne passe i størrelsen, så marinaden ikke
løber sin vej eller bliver brændt. Bag tofuen i ovnen ved 200 grader i en lille halv time. Hold øje med det undervejs, og vend evt. lidt rundt i tofuen et par gange.
Tofuen og marinaden, som er stivner, mens det er i ovnen, skal køle lidt ned, inden det hældes over salaten.
Topping
½ dl hakkede peanuts
2 avocado i tern
frisk koriander


Kommentarer
Send en kommentar