onsdag den 12. september 2012

Astas ølkage


Astas ølkage er supernem at lave, og man skal ikke lade sig snyde af, at den kan se en anelse trist ud. Den smager virkelig dejligt, og den kan holde sig, hvis altså man selv kan holde fingrene fra den...

Alle de følgende ingredienser røres grundigt sammen og kommes i en franskbrødsform.

500 g brun farin
500 g mel (Glutenfri-variant - se sidst i indlægget)
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1½ tsk kardemomme
1 fl hvidtøl

Kagen bages på nederste ribbe ved 180 grader i  3 kvarter med folie over og 3 kvarter uden.

Den kan også bages i en bradepande, men hold øje med bagetiden, som så vil være kortere...

Smager fortyllende med smør...

For en glutenfri variant, kan man erstatte hvedemelet med 160 gr boghvedemel, 125 gr majsmel, 200 gr rismel og 15 gr fiberHUSK (den gule pakke). Når jeg bager glutenfrit vælger jeg en bradepande (ca 20 x 30 cm). Naturli Smørbar smager fantastisk på et stykke af Astas ølkage :-)

Ingen kommentarer :

Send en kommentar