1 portion = 12 stk.
6 spsk vand
50 gr gær
3 dl mælk
50 gr smeltet smør
5-6 dl mel
1 tsk salt
3 spsk sukker
Saml dejen.
- Dejen kan laves til 12 boller.
- De 12 boller kan vendes i æg og trykkes flade i solsikkekerner (undersiden) og sesamfrø (oversiden) og bages som Skagensstykker.
- En portion dej kan også rulles ud og smøres med remonce (af smør, brun farin og kanel), rulles til en roulade og skæres i skiver på 1½-2 cm. til kanelsnegle.
- Endelig kan en portion dej også laves til birkes således: Dejen rulles ud til et rektangel. Skær tynde smørskiver og fordel dem over A og B (se tegningen nedenfor). Læg del C ovenpå B (pil 1) og læg derefter del A oven på C (pil 2). Rul dejen ud til et rektangel igen, fold den sammen en enkelt gang og rul den ud til endnu et rektangel på 60 x 24 cm. Fold dejen som før (A, B, C), men på den lange led, så dejen får målene 60 x 8 cm. Skær 12 stykker, dyb dem i æg og birkes.
Hæver ca. 25 min. og bages i 12 min. ved 225 grader.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar