lørdag den 22. september 2012

Morgenbrød

Én dej - fire slags morgenbrød!

1 portion = 12 stk.

6 spsk vand
50 gr gær
3 dl mælk
50 gr smeltet smør
5-6 dl mel
1 tsk salt
3 spsk sukker

Saml dejen.
  1. Dejen kan laves til 12 boller.
  2. De 12 boller kan vendes i æg og trykkes flade i solsikkekerner (undersiden) og sesamfrø (oversiden) og bages som Skagensstykker.
  3. En portion dej kan også rulles ud og smøres med remonce (af smør, brun farin og kanel), rulles til en roulade og skæres i skiver på 1½-2 cm. til kanelsnegle.
  4. Endelig kan en portion dej også laves til birkes således: Dejen rulles ud til et rektangel. Skær tynde smørskiver og fordel dem over A og B (se tegningen nedenfor). Læg del C ovenpå B (pil 1) og læg derefter del A oven på C (pil 2). Rul dejen ud til et rektangel igen, fold den sammen en enkelt gang og rul den ud til endnu et rektangel på 60 x 24 cm. Fold dejen som før (A, B, C), men på den lange led, så dejen får målene 60 x 8 cm. Skær 12 stykker, dyb dem i æg og birkes.  

Hæver ca. 25 min. og bages i 12 min. ved 225 grader. 

Ingen kommentarer :

Send en kommentar