lørdag den 22. september 2012

Vanvittig lækker pærekage


Denne pærekage, som også kan laves med anden frugt, er en smule omstændig at lave, til gengæld er den besværet værd. Det er helt klart en af de dejligste kager.

Kagen består af 5 lag.

Lag nummer 1: en mørdej af:

75 gr mel
15 gr flormelis
80 gr smør

Det nulres hurtigt sammen til en dej og sættes på køl.

Efter en halv time fores en 22cm springform med dejen. Det skal lidt op ad siderne.

Lag nummer 2: en makronmasse af:

75 gr god marcipan
100 gram sukker
2 æggehvider

Det piskes sammen og fordeles over mørdejen.

Lag nummer 3: Frugt. Æbler eller pærer eller rabarber eller...

Rens frugten og skær den i halvstore stykker. Lægges over markonmassen.

Lag nummer 4: En rørt dej af:

100 gram smør
100 gram sukker
1 æg og de 2 æggeblommer fra makronmassen
100 gr mel
2 tsk bagepulver
korn af en stang vanille

Sukker og smør røres blødt, og de øvrige ingredienser røres i. Dejen hældes over frugten.

Lag nummer 5: En sprødt låg af

75 gr smør
75 gr brun farin
75 gr rasp

Ingrediensernes nulres sammen til en smuldredej og fordeles over den rørte dej.

Kagen bages i 45 minutter ved 180 grader.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar