søndag den 17. februar 2013

Gulerodskage

400 gr brun farin
3½ dl olie
4 store æg
røres godt sammen og følgende tilsættes:

200 gr mel
2 tsk natron
1 tsk kanel
friskrevet muskatnød
½ tsk salt
og der røres grundigt inden
275 gr valnødder og 400 gr revne gulerødder vendes i.


Bages i en springform på 24 cm ved 180 grader i 60 - 75 minutter.

Når man bruger en springform, er det smart at lægge bagepapir over bunden inden formen samles. Så behøver man kun smøre siderne og så er det nemmere at flytte kagen fra formen til fadet, når den er kølet af.

Flødeosteglasur røres af

200 gr flødeost
80 gr smør
200 gr sukker
evt. et drys vanille, hvis ikke du selv har lavet vanillesukker...

Kagen skal være kold, før flødeosteglasuren kommes på. Evt. kan de pæneste valnødder gemmes og bruges som pynt.

Det er en forrygende kage, der fint kan holde sig et par dage.

Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails. Læg også hjertens-gerne en kommentar.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar