lørdag den 13. april 2013

Othello-lagkage


3 lagkagebunde
1 glas hindbærmarmelade
1 pose makroner

Creme af:
4 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. maizena
1 tsk. vanillesukker
½ l. mælk

Pynt:
½ l. piskefløde
ca. 150 gram marcipan

Glasur af:
200 gram flormelis
2 tsk. kakao
lidt kogende vand

Pisk æg, sukker, maizena og mælk sammen, varm det op og lad det koge godt igennem. Hæld det i en skål, drys let med sukker og læg film helt ned på cremen, så den ikke trækker skind, mens den køler af.

Pisk 1/4 piskefløde til skum og bland i den afkølede creme.

Læg en lagkagebund på fadet. Smør med ca. ½ glas hindbærmarmelade og læg en krans af makroner hele vejen rundt yderst. Makronerne lægges på kanten af bunden og skubbes ind, så marmeladen bliver skubbet med ind (Det forhindrer makronerne i at skride ud, når cremen lægges på).


Læg nu halvdelen af cremen på og endnu en lagkagebund. Gentag hindbær, makroner og creme og læg den sidste bund på.


Bland flormelis, kakao og lidt kogende vand, og rør en tyk glasur sammen. Fordel på kagen med en kniv dyppet i kogende vand.


Den sidste1/4 piskefløde piskes til skum og marcipanen rives i. Rør det sammen og fordel det på kagens kant. Lad kagen trække mindst en times tid på køl.

1 kommentar :

  1. Mums - jeg er ellers ikke den store lagkagespiser, men denne her kunne jeg sagtens snuppe et STORT stykke af :o)

    SvarSlet