mandag den 14. april 2014

Trekant-scones med abrikos og salvie

Af gæste-blogger Juliane :-)



8 stk.

Det du skal bruge:

240 g hvedemel (hvis du bager glutenfrit, så kig nedenunder)
2 spsk sukker (med top)
1 spsk bagepulver
1/2 tsk salt
70 g smør
120 g tørrede abrikoser, finthakkede
2 spsk finthakket salvie
2 dl piskefløde (kaffefløde kan også bruges)

Hvis du bager glutenfrit, så kan du erstatte hvedemelet med  2,5 spsk HUSK, 75 gr boghvedemel, 60 gr majsmel og 105 gram rismel.

Pynt:
Mælk til pensling
Te-sukker eller rør-sukker som drys

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Smuldr smørret i melblandingen med fingrene (jeg brugte en ske) til det hele er findelt.
Rør abrikoser og salvie i og saml dejen med fløden.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den i ca. 2 min.
Rul den ud til en rund plade, ca. 1/2 cm tyk.
Skær den ud i 8 "pizzastykker".
Læg stykkerne på en bageplade, og pensl dem med mælk, og drys med te-sukker eller groft rør-sukker.
Bag dem i ca. 20 min.
De smager bedst lune, men kan også spises ved stuetemperatur. De er tyndere end dem man køber ved bageren, men man kan vende dem om og smøre bagsiden med smør ;-)


Ingen kommentarer :

Send en kommentar