onsdag den 28. maj 2014

Jordbær-, rabarber- og hyldeblomstmarmelade

Smagen af en sommerdrøm ;-)



ca. 3 glas færdig marmelade

500 gram jordbær
400 gram rabarber
6-8 klaser hyldeblomster
Kornene fra 1 stang vanilje, eller 1 tsk vaniljepulver
350 gram sukker (og måske lidt mere, når du smager det til)

3 tsk. geleringspulver og et par skefulde sukker



Jordbær, rabarber, hyld, sukker og vanilje koges langsomt op og småkoger i ca 10 minutter.

Hvis du har puttet hele klasen af hyldeblomster i, skal du tage stilkene op nu og masse væden fra. Det ser smukt ud med de hvide blomster i den røde marmelade.

Bland geleringsmiddel og sukker og rør det i. Kog endnu 2 minutter og hæld på skoldede glas.

Vil du gemme smagen af sommer helt til vinter, er det en god ide, at bruge Atamon.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar