søndag den 7. december 2014

Æbleskiver

25 dejlige æbleskiver



125 gr mel (hvis du bager glutenfrit, så brug 60 gram rismel, 30 gram majsmel og 30 gram boghvedemel og 1 tsk fiberHUSK(gul pakke))
½ tsk natron
25 gr sukker
75 gr smeltet smør eller mælkefri margarine
3 dl kærnemælk, vand eller rismælk/mandelmælk
3 æg

Æbleskiverne kan krydres med citron, kardemomme eller vanilje - eller de kan piftes op med små stykker æble i: Skræl og skær æbler i tern. Bland æbleternene med 1 tsk kanel, 2 spsk sukker og put et par æblestykker i hver æbleskive inden de vendes.
Det er også dejligt med en marcipan-kugle i midten af æbleskiven eller prøv med svesker ;-)




Del æggene og pisk hviderne stive. Pisk resten af ingredienserne sammen til en glat dej og vend forsigtigt hviderne i.


Læg en anelse smør i hvert af æbleskivepandens huller. Læg dej i hullerne på den varme æbleskivepande.


Læg evt. æblestykker på og vend dem 1/4 omgang, når de har dannet "skorpe". Den midterste skal stadig være flydende, så det løber ned i pandens hul.



Vend dem lidt mere end 1/4 omgang, så skulle æbleskiven blive fint rund.


Æbleskiverne holder deres facon fint og er dejligt lette.


Server flormelis til og gerne marmelade, hvis ikke der er æbler i ;-)

Til børnene er der æblejuice-gløgg med mandariner og til de voksne en thé-gløgg. Dekorationen med nellikekugler og stjernen er vores kalenderlys.

Hvis du synes om opskriften/indlægget, er du velkommen til at abonnere på nyhedsmails. Læg også hjertens-gerne en kommentar.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar