tirsdag den 23. juni 2015

Krydret valnøddekage



3 æg
1½ dl solsikkeolie
450 gram farin
250 gr hvedemel
        (glutenfrit alternativ: 80 gr boghvede, 60 gr majsmel, 110 gr fuldkornsrismel, 7,5 gr fiberHUSK (gul pakke))
350 gr groftrevne æbler
1½ tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk nellike
½ tsk salt
200 gr hakkede valnødder (hasselnødder er et godt alternativ ;-)

Pisk æggene med olie og sukker til en luftig hvid masse. Rør resten i.

Bages i en springform med bagepapir i bunden eller i en bradepande 30 x 20 cm.

Sættes i en kold ovn ved 180 grader med varmluft i 70 minutter. Hold øje med den undervejs og dæk evt. med sølvfolie, hvis den bliver for mørk.





Får du lyst til at bage de superlækre flûtes under kagen, så se opskriften her.




Lav glasur af:

300 gr flormelis
citronsaft eller vand
evt. kokosmel/valnødder til pynt

Smør glasuren ud på kagen, når den er kølet af.

Beklager, at jeg ikke fik taget billeder af kagen, inden den havde været en tur i en papkasse og med til skolefest. Resterne kan ses herunder ;-)




Ingen kommentarer :

Send en kommentar