![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaM-eQPZ-VAExFX19hnanJwMUcKdk-h8WqnzwzfcH2W25iuiwBcm9fuR1cP-N1kjBT3EXOXxzV9iVRExPUvaxAlLpJ724Q17WgwcrLIvhGNoSWHceMzY4taNevJMkaPwQZgX0KqcCq8IyW/s640/2015-06-19+15.59.17-1.jpg)
3 æg
1½ dl solsikkeolie
450 gram farin
250 gr hvedemel
(glutenfrit alternativ: 80 gr boghvede, 60 gr majsmel, 110 gr fuldkornsrismel, 7,5 gr fiberHUSK (gul pakke))
350 gr groftrevne æbler
1½ tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk nellike
½ tsk salt
200 gr hakkede valnødder (hasselnødder er et godt alternativ ;-)
Pisk æggene med olie og sukker til en luftig hvid masse. Rør resten i.
Bages i en springform med bagepapir i bunden eller i en bradepande 30 x 20 cm.
Sættes i en kold ovn ved 180 grader med varmluft i 70 minutter. Hold øje med den undervejs og dæk evt. med sølvfolie, hvis den bliver for mørk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1YF4nEMjyNtBBcYmh5dYFxCEo24_wxNudjN71QDW1wUQowfp_yZRhzkWkfVEt00YMfgIYob-9qVhz0vv7UkTMQY6b7ironpfhRgz4wciZmO5g01ZkUDTA571h8NH4vx4I3XTJzOsLd2bw/s320/2015-06-19+15.59.12.jpg)
Får du lyst til at bage de superlækre flûtes under kagen, så se opskriften her.
Lav glasur af:
300 gr flormelis
citronsaft eller vand
evt. kokosmel/valnødder til pynt
Smør glasuren ud på kagen, når den er kølet af.
Beklager, at jeg ikke fik taget billeder af kagen, inden den havde været en tur i en papkasse og med til skolefest. Resterne kan ses herunder ;-)
Ingen kommentarer :
Send en kommentar